Mammacare

Mammacare

Voor vrouwen die een borstamputatie of een borstbesparende operatie hebben ondergaan is het uit medisch en emotioneel oogpunt van belang een goed passende prothese te dragen.

Na de operatie krijgt u vanuit uw ziekenhuis een voorlopige prothese verstrekt. De voorlopige prothese bestaat uit een hoesje, gevuld met een speciaal soort watten en is bedoeld voor gebruik direct na uw ziekenhuisopname.

Wilt u hierna overgaan tot aanschaf van uw definitieve prothese dan zijn wij u graag van dienst. De Mammacare-Adviseuse van Sabelle Ondermode is hier speciaal voor opgeleid en kan u door middel van een vakkundig advies helpen in uw keuze.

De definitieve prothese wordt voor 100% vervaardigd uit siliconen. Silicone is een veelzijdig, milieuvriendelijk materiaal dat het vrouwelijk borstweefsel natuurgetrouw nabootst en de warmte van het lichaam overneemt. Silicone voelt zacht aan en is bestand tegen chloor en zeewater. Het gewicht van de prothese komt ongeveer overeen met het gewicht van de eigen borst.

Na een borstbesparende operatie of na een borstreconstructie is vaak enige vormcorrectie gewenst. Daarvoor wordt een deelprothese gebruikt. Voor gebruik in het water zijn er ook speciale zwemprotheses verkrijgbaar (let wel: niet alle zorgverzekeraars vergoeden deze).

Protheses zijn bij Sabelle Ondermode verkrijgbaar in meerdere merken, maten en modellen. Wel is het van belang een goede bh te dragen, alleen dan komt de prothese goed tot zijn recht. De keuze van een geschikte prothese en bh is afhankelijk van de lichaamsopbouw en van de wijze waarop de operatie is uitgevoerd.

Bij Sabelle hebben we dan ook een groot assortiment prothesebh’s. Deze bh’s hebben een hoesje in de cups, zodat de prothese goed blijft zitten. Ook is er speciale zwemkleding.

Levering van de prothese

Wanneer u op advies van uw behandelend arts/specialist een (vervangende) prothese nodig heeft geldt de volgende procedure.

De arts vult een formulier in, genaamd ‘aanvraag machtiging’. Dit formulier geeft u af aan onze Mammacare-adviseuse.

Met de meeste zorgverzekeraars hebben wij een contract afgesloten, waardoor wij de financiële afwikkeling rechtstreeks met uw verzekeraar kunnen regelen.
Neemt u uw verzekeringsgegevens altijd mee naar de afspraak. Wij zijn verplicht om deze te controleren.

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn geven wij er de voorkeur aan om op afspraak te werken. Hierdoor bent u er van verzekerd dat onze Mammacare-adviseuse over voldoende tijd beschikt om u alle mogelijkheden op het gebied van protheses te presenteren. Indien u dat prettig vindt kunt u uw partner of iemand anders meenemen.
Onze ruime paskamer is zicht- en geluidsdicht, waardoor uw privacy gewaarborgd blijft.

Als u het op prijs stelt is het ook mogelijk om buiten onze reguliere openingstijden een afspraak te maken.
Indien het voor u fysiek niet mogelijk is om naar onze speciaalzaak toe te komen bestaat de mogelijkheid tot een bezoek aan huis.